Stress

Heb je last van stress?
Dit gevoel (her)ken je waarschijnlijk wel. Stress ontstaat wanneer de belasting van een persoon zijn belastbaarheid te boven gaat, kortom een grotere draaglast dan draagkracht. Stress kan in bepaalde gevallen positief werken, maar als mensen te lange tijd veel stress ervaren kunnen zij er lichamelijke klachten van krijgen en minder functioneren.

Is dit bij jou het geval en je wilt er iets aan doen, dan kan ik je helpen.

Wat is  stresscounselling?
Counselling is een kortdurende vorm van individuele gesprekstherapie.
Als counsellor stel je geen diagnoses,  maar ondersteun en begeleid je mensen bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in hun leven door ze te helpen inzicht te verkrijgen in de oorzaak. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningen en/of een ontevreden gevoel.

Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en jouw leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen.
Een counsellor komt niet met kant en klare oplossingen, maar ondersteunt en helpt je op een manier die aansluit bij jouw eigen belevingswereld.

Hoe?
We beginnen met het (gratis) kennismakingsgesprek waarin we zien of het klikt en of de verwachtingen overeenstemmen. Tijdens dit gesprek dat ongeveer 45 minuten duurt,  krijg je als klant de gelegenheid om je probleem/hulpvraag duidelijk te maken, daarna geef ik uitleg over counselling en tenslotte kijken we of ik jou kan helpen en of we tot een goeie samenwerking kunnen komen.

Het aantal benodigde gesprekken hangt af per persoon en hulpvraag. Dat is vooraf moeilijk te bepalen, maar uiteraard gebeurt dit in onderling overleg.

De gesprekken vinden plaats in de praktijk of als je dat liever hebt, bij jouw thuis.

Advertenties