Eenzaamheid

Voel je je soms eenzaam?
Eenzaamheid is een verdrietig gevoel van leegte en gemis, dat vaak gepaard gaat met gevoelens van angst en machteloosheid. Een gevoel van niet verbonden zijn met de anderen. Jongeren ervaren het ook als gemis aan geborgenheid of als verveling. Eenzaamheid komt vaker voor dan je misschien denkt. Soms besef je niet direct, dat het vage doelloze gevoel dat je zo nu en dan overvalt ‘eenzaamheid’ is. Of noem je het zelf liever anders.
Leeftijd speelt geen rol want eenzaamheid komt onder alle leeftijdsgroepen en in alle lagen van de bevolking voor.
Je kunt eenzaamheid ook zien als een signaal om iets aan jouw situatie of gedrag te veranderen, maar het is moeilijk om dat alleen te doen. Als je iets aan jouw situatie wilt veranderen maar je weet niet hoe, dan kan ik jou hiermee helpen.

Hoe?
Omdat de gevoelens van eenzaamheid voor ieder heel verschillend zijn, werk ik met een persoonlijke aanpak.
We beginnen met het (gratis) kennismakingsgesprek waarin we zien of het klikt en of de verwachtingen overeenstemmen. Tijdens dit gesprek dat ongeveer 45 minuten duurt,  krijg je als klant de gelegenheid om je probleem/hulpvraag duidelijk te maken, daarna geef ik uitleg over de begeleiding en tenslotte kijken we of ik jou kan helpen en of we tot een goeie samenwerking kunnen komen.
De begeleiding bestaat uit een aantal gesprekken die plaatsvinden in mijn praktijk, je krijgt ook praktische opdrachten (‘huiswerk’) voor thuis in de periode tussen de afspraken en de nodige informatie. Je krijgt zo niet alleen inzicht in jouw situatie maar leert bijvoorbeeld ook wat jouw belangrijkste waarden en kwaliteiten zijn en waar je interesses liggen. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de hulpvraag en van de persoon. Dat is vooraf moeilijk te bepalen. Maar het doel is uiteindelijk ervoor te zorgen dat jij zelf weer de regie hebt over jouw leven, dat jij weer gelukkig in het leven staat en goed in je vel zit.

Is het lastig of onmogelijk om naar mijn praktijk toe te komen? Dan werk ik ook ambulant. In dat geval kom ik bij je langs, in jouw eigen vertrouwde omgeving als je dat liever hebt.
Mocht in een uitzonderlijk geval jouw situatie een medisch specialistische aanpak vragen, dan zal ik dat ook aangeven.
Uiteraard is één en ander in onderling overleg met jou.


Lezing, training, begeleiding van groepen
Naast individuele begeleiding geef ik ook lezingen en trainingen over eenzaamheid. Voor organisaties is maatwerk en groepsbegeleiding altijd mogelijk.
Neem gerust contact hierover op.

Advertenties